Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nyelvparádé – nyelvtanulási lehetőségek kincsestára a Millenárison

2013. augusztus 26.

Egy vagy több idegen nyelv ismerete nélkül ma már nehéz boldogulni a munkaerőpiacon, mindez pedig fokozottan igaz, ha külföldi tanulmányokra vagy munkatapasztalatra vágyunk. 

Az idén 14. alkalommal megrendezett Nyelvparádén mindenki megtalálhatja kedvenc nyelvét és módszerét, hogy a tanulás ne végtelen kínlódás, hanem örömteli felfedezés legyen.

Szeptember első hétvégéjén a Millenáris B épületében három napon át minden a nyelvek körül forog. Az ingyenes program a nyelvtanulási lehetőségek legnagyobb hazai vására, ahol mindenki igénye szerint válogathat több tucat kiállító ajánlatai között. A három napos eseményen képviselteti magát többek között az Euro Nyelvvizsga Központ, a Cervantes Intézet, az ELTE Konfucius Intézete, de a workania.hu, magyar és külföldi álláslehetőségeket kínáló weboldal is.

Két teremben három napon át változatos előadásokon lehet részt venni, szó lesz például a nyelvtanulásban kamatoztatható mentális technikákról vagy a pozitív csoportdinamika fontosságáról, de a szervezők gondoltak a Magyarországon élő külföldiekre is, nekik kezdő magyar nyelv kurzusokat kínálnak játékos módszerekkel.

Az érdeklődők különböző típusú nyelvvizsgákat ismerhetnek meg, angol és német nyelvű vizsgákon tehetik próbára magukat, vagy önéletrajz-írási és grafológiai tanácsadáson vehetnek részt. A szülők megismerkedhetnek a korai nyelvtanulás előnyeivel, a kicsik pedig játékos nyelvórákon szerezhetnek ismereteket. A kuriózumokra éhes közönség ízelítőt kap ritka nyelvekből, a galérián pedig afrikai és latin-amerikai napok várják a látogatókat.