Menü megnyitása

TUDOK Konferencia

2015. március 23.

A legjobbakat Sólyom László díjazta.

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium adott otthont a Tudományos Diákkörök XV. Konferenciájának. Az országos döntő záróünnepségén részt vett mások mellett Sólyom László korábbi köztársasági elnök is, akitől több diák is átvehette a legjobbaknak járó elismeréseket.

A kétnapos országos rendezvényen itthoni és határon túli magyar középiskolások vettek részt, és saját tudományos kutatásukról tartottak előadást.

Az előadásokat a Miskolci Egyetem professzoraiból és a miskolci gimnáziumok tanáraiból, valamint a KutDiák küldötteiből álló zsűri értékelte, és a 11 szekcióban – köztük egyebek mellett a fizika, a robotika, a történelem, az orvostudomány, a nyelv és népi kultúra tárgyköréből – a szakmai zsűrik a legjobbakat díjazták.

A zsűrik Fődíjat, Nagydíjat és Különdíjat is kiosztottak, de a Kriza Ákos polgármester fővédnöksége alatt álló konferencián a város, az egyetem és a Miskolci Akadémiai Bizottság különdíját is átadták az arra érdemesnek talált diáknak.

Az idei konferenciának mintegy 230 résztevője volt. Mint a záróeseményen is elhangzott, a TUDOK a tanulók tehetséggondozását, ezáltal a jövő szakembereinek, kutatóinak az utánpótlását szolgálja.

Forrás: minap.hu