Menü megnyitása

Kovács Attila Roland

17 éves - Miskolc
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" fődíj
képzőművészet, festészet

3 éves korától rendszeresen rajzol, 8 évesen festette első olajfestményét, 9 évesen volt az első egyéni tárlata a Herman Ottó Múzeumban, Miskolcon. 2007-ben az ICAF (USA) 3. Művészeti Olimpián – 100 ország 3 millió pályázója közül – Washingtonban aranyérmes lett, és a „Kreativitás a békéért” kitüntetést kapta.

2008-ban jelent meg a róla szóló művészeti album. Ez a könyv az első 220 olajfestményéből 77 db-ot mutat be és öt fő írását tartalmazza. Valószínű, hogy a világon egyedülálló, hogy 11 éves festőről művészeti album jelenjen meg. 15 évesen pedig már a 32. egyéni és közös kiállításon szerepeltek alkotásai. Jelenleg az 538. olajfestményénél tart.

2010 Európa Kulturális Fővárosa alkalmából 1 hónapig tartott festménykiállítása Pécsett.

2011 februárjában volt a 25. jubileumi kiállítása a Miskolc Plazában, melyet több mint ezren láttak. Ez után érte a jó hír, hogy XVIII. Világ Gyermekrajz versenyen Tokióban Magyarországról egyedüli díjazottként különdíjban részesítették.

2011-ben a 4. Művészeti Olimpián Washingtonban különdíjat kapott. Az ICAF bizottsági tagjának választották meg, ő lett a magyarországi képviselője. Ezt követte 2011 júniusában az INSEA Vizuális Világkongresszus, ahol 29. kiállítása volt látható Budapesten az ELTE-n.

2011 őszén a Greenpeace magyarországi versenyén I. helyezést ért el. Ugyanebben az évben bekerült a „Who is who” magyarországi híres személyek életrajzi lexikonjába. Festményei számos hazai és külföldi közintézményben és gyűjtőknél is megtalálhatók.

A 32. kiállítása az Országos Idegen nyelvű Könyvtárban 2012 júniusában 2 hónapig volt látható.

Kapcsolódó intézmény, szervezet: