Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Folytatódik a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor

Jelentkezési határidő: 2016. február 15.
Ismét várják a fiatal klasszikus ének-zenei tehetségek jelentkezését

Kedves Jelentkezők, Tisztelt Felkészítő Tanárok!

2016  tavaszán az MTVA folytatja sikeres komolyzenei tehetségkutató műsorát, a Virtuózokat. Ismét várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Visszavárják azokat a versenyzőket is, akik az első sorozatban, a válogató műsorok során nem jutottak tovább, és ismét szeretnék magukat megmérettetni.

A műsor célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

A jelentkezés feltételei:

  1. A versenyzők csak egyéni produkcióval indulhatnak.
  2. A versenyre lehetőleg egy, már klasszikusnak számító, a XVII. és a XX. század között élt zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni. A zenemű hossza minimum kettő, maximum öt perc lehet.
  3. A műsor által elfogadott hangszerek listája megtalálható a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon.
  4. A versenyzők három korcsoportban bizonyíthatnak:

 

I. 6 éves kortól 12 éves korig
II. 13 éves kortól 17 éves korig
III. 18 éves kortól 23 éves korig (énekeseknél a felső korhatár 28 év)

(A korcsoportokba sorolásnál az tekintendő mérvadónak, hogy az adott korcsoporthoz szükséges életkort a jelentkező a jelentkezés évében, azaz 2016.január 1. és 2016. december 31. közt betöltse. Ha tehát a 12.életévét tölti be 2016-ban, akkor az I. korcsoportba sorolható, ha pedig a 13.életévét, akkor a II. korcsoportba kerül.)

Regisztráció:

A jelentkezés online felületen történik. Az  oldalon található online jelentkezési adatlapra lehet feltölteni videót a jelentkező által előadott zeneműről. Fontos, hogy a jelentkező által feltöltött videó kép- és különösen a hangminősége a produkciójának megítélése szempontjából a lehető legmegfelelőbb legyen. A kiskorú jelentkezőknek szülői beleegyező nyilatkozatot is csatolniuk kell. A regisztrációhoz minden segítséget megad a weblap útmutatója.

Aki nem tud online regisztrálni, postai úton is elküldheti jelentkezését.

MTVA
Virtuózok
1037 Budapest
Kunigunda útja 64.

A jelentkezőknek legkésőbb 2016. március 15-ig jelzeznek vissza. A jelentkezések lezárásától február végéig előzetes egyéni meghallgatásokra kerül sor Budapesten és vidéki városokban. Azok a versenyzők, akik továbbjutnak, a műsor elődöntőjében már részt vesznek. Az elődöntők április elején budapesti televíziós stúdióban zajlanak, szakmai zsűri előtt. A legjobbak további válogatók után kerülnek a döntőbe és jutnak el a végső megmérettetésig.

A Virtuózok 2016. tavaszán lesz látható a Duna csatornán.