Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetséghálózati műhelybeszélgetések – Meghívás a Matehetsz csoportos programjaiba

2018-19 folyamán a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) Tehetséghálózatos Műhelybeszélgetéseket szervez, melyeknek célja a tehetségpontok egyedi értékekeinek megerősítése, a példás intézményközi együttműködési megoldások bemutatása, megosztása, valamint a tehetséghálózatos együttműködések ösztönzése.

A műhelybeszélgetésekre a megyeszékhelyeken kerül sor, így 2018 decemberétől, 2019 ősz végéig bejárjuk az országot.

A műhelybeszélgetésre az adott megye tehetségpontjainak és tehetségsegítő tanácsainak képviselőit, kapcsolattartóit és a hálózatos együttműködésben érintett kollégáit várjuk, továbbá meghívjuk a tehetségpontok intézményvezetőit.

A műhelybeszélgetés hangsúlyos célja az egymástól való tanulás és a jövőbeni tehetségsegítő munka minőségi javítása. A felsorolt témák megbeszélése érdekében sor kerül együttműködési és működési jó gyakorlatok bemutatására is.

A műhelybeszélgetések alkalmával tehát (a megszokott szakmai témáktól eltérően) a tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok képviselői olyan együttműködési és működési jó gyakorlatokat mutatnak be, melyek jól szemléltetik az adott szervezet példás MŰKÖDÉSÉT, rámutatva arra, hogy a tehetségpont egyedi jellegzetességeiből fakadó feladatokat HOGYAN sikerül magas színvonalon megvalósulni.

 

A műhelybeszélgetésen részt vevők által képviselt tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat a Matehetsz támogatott fejlesztőprogramok megvalósításába is meghívja. A meghívás nem jelenti automatikusan a pályázó tehetségpont vagy tanács által készített pályázat támogatását. A meghívás nyomán beadásra kerülő pályázatok, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, szakmai tartalom alapján kerülnek támogatásra.

Ha egy tehetségpont vagy tanács képviselője több műhelybeszélgetésen vesz részt, az nem teszi lehetővé egynél több pályázat beadását.
A Matehetsz várhatóan 2019. január végén hívja meg a 2018. decemberben és 2019. januárban megrendezett műhelyeken részt vett tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat a csoportos programokba. Terveink szerint a pályázatokat 2019. február közepéig lehet beadni. A támogatott pályázatokat 2019. március 1-től 2019. június 15-ig lesz mód megvalósítani.

 

2019 januárjában az alábbi helyszíneken és időpontokban tervezzük a műhelyeket:

Műhely helyszíne

Műhely Időpontja

Jelentkezés az adott műhelyre

Szeged - Délvidék Ház

2019. január 10.

 Szegedi műhelybeszélgetés - jelentkezés

Miskolc - Földes Ferenc Gimnázium

2019. január 17.

 Miskolci műhelybeszélgetés - jelentkezés

Pécs - Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola

2019. január 17.

 Pécsi műhelybeszélgetés - jelentkezés

Veszprém - Lovassy Gimnázium

2019. január 18.

 Veszprémi műhelybeszélgetés - jelentkezés

Debrecen - Szent József Gimnázium

2019. január 25.

 Debreceni műhelybeszélgetés - jelentkezés

Kaposvár - Festetics Karolina Óvoda

2019. január 25.

 Kaposvári műhelybeszélgetés - jelentkezés

 

A fenti műhelyekre Karácsony előtt megkezdődik a jelentkezés.

A műhelybeszélgetés kereteinek tartása érdekében a műhelyek maximális létszáma 40 fő, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint egy tehetségponttól, tehetségsegítő tanácstól egy fő vegyen részt!

Amennyiben nagy érdeklődés van egyes városokban, úgy lehetőség van egy városban több műhelybeszélgetés szervezésére.

 

FIGYELEM!

A 2018. december-2019. januári műhelybeszélgetésekhez hasonlóan várhatóan, további 15 műhelybeszélgetésre kerül sor országszerte 2019 tavaszán és őszén.

Az ott részt vevő tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat a műhelyeket követően hasonló csoportos programba fogjuk meghívni, így egyik térség tehetségpontjai, tehetségsegítő tanácsai sem maradnak le a csoportos programok megvalósításának lehetőségéről.

Kérjük figyelje a Matehetsz-től kapott e-maileket, honlapunkat és a Matehetsz hírleveleit!

 

Boldog karácsonyt, szép ünnepeket kívánunk!

Matehetsz