Menü megnyitása

Horváth Dávid

26 éves
50 tehetséges fiatal
toxikológia, médiatudomány

Gyerekkora óta könnyedén és gyorsan tud kapcsolatot teremteni az emberekkel Horváth Dávid, érdeklődési köre pedig igencsak széles. Mivel szerette a kémiát és a biológiát, érettségi után drog- és toxikológiai technikusnak tanult. A gyógynövények, méreganyagok világa után azonban éles váltás következett: a Dunaújvárosi Főiskolára ment, hogy médiatechnológus asszisztensnek álljon. Ott csöppent bele 2010-ben a Legyél Te Magyarország első NetMiniszterelnöke! online kampányversenybe, és csapatával meg is nyerte. A valós választásokkal párhuzamosan, hatalmas médiazajban ingyenes, online eszközöket használva kellett meggyőznie a közönséget arról, hogy őt és programját válasszák. „Nem az a fontos, hogy kamerák előtt, a középpontban álljak, hanem hogy egy-egy közösség számára fontos célokért harcoljak és elérjem azokat” – mondja.

Egyre jobban érdekelte a média világa. Felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakára, és hamarosan már elnökként újraszervezte az intézmény hallgatói önkormányzatát. Az új alapszabály és a pályázati rendszerek átdolgozása olyan jól sikerült, hogy az öt budapesti művészeti felsőoktatási intézményt tömörítő szervezetnek is közös hallgatói képviselője lett.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával NetMiniszterelnökként vette fel a kapcsolatot, hogy sikerüljön elérnie a hallgatói választások online elérhetővé tételét. Ez az együttműködés is gyümölcsözőnek bizonyult, és Horváth Dávid 2011 tavaszán a HÖOK kommunikációs koordinátora lett. Tárgyalt már a kormányzat képviselőivel, és videókat készít, előadást tart olyan szakmai rendezvényeken, mint az Internet Hungary és Media Hungary.

26 éves, a 2006-ban tett érettségije után drog- és toxikológiai technikusi OKJ-képzésen vett részt, majd a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója lett. Ezzel párhuzamosan jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), valamint a Budapesti Corvinus Egyetem diákja. NetMiniszterelnök, az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) kommunikációs koordinátora.

„Gyakran megkaptam már a kérdést, hogy végül politikus leszek-e. Ha lehet, akkor nem” – mondja. Imádja a pörgést, a cselekvő alkotást, a közreműködést abban, hogy a régiek helyett új, használható rendszereket hozzon létre, legyen szó a hallgatói szociális támogatásokról vagy a felsőoktatási finanszírozás megreformálásáról. „Ha nagyon erős ellenérzésem van valamivel kapcsolatban, abba általában bele szoktam vágni” – meséli. Szívesen foglalkozna pénzügyekkel a médiában. Persze csak ha már befejezte tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol jelenleg vendéghallgató, hogy megszerezze a szükséges számú kreditet a felvételhez nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakra. A La femme programjában mentora abban lehetne segítségére, hogy a sok terület közül, amin mozog, fókuszálni tudjon a későbbi karrierjét leginkább meghatározó dolgokra.

„Szabadidőmben az emberi tűrés határait kutatom, és táncolok mások idegein. Komolyra fordítva: vegyészettel, genetikával, az információtechnológia fejlődésével kapcsolatos cikkeket olvasok, a PEOPLE TEAM gyerektáboraiban önkénteskedem, és sportolok. És nagyon szeretnék egy vizslát” – mondja.

Mentor: Walitschek Csilla
„Dávid olyan sokoldalú, inspiratív, fiatal tehetség, aki felfedezni, megérteni, tenni és alkotni vágyik, mindemellett nemcsak a saját médiamunkássága, hanem tudományos, üzleti és társadalmi kérdések is izgatják.”

 

Adatlap: