Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia

Időpont: 2014. március 21-22.
A Pannon Egyetem Mérnöki Kara 2014. március 21-22. között 11. alkalommal rendezi meg a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát.

A konferenciára az alábbi kategóriákban lehet jelentkezni:

  1. Saját kutatómunka bemutatása
  2. Feladatmegoldó verseny fizika és kémia tantárgyakból
  3. Junior mérnökverseny 

 

1. Saját kutatómunka bemutatása

10 perces előadás keretében, mely után 5 percben a felmerülő kérdésekre válaszolnak a tanulók. Az előadások értékelése alapján a legjobbnak vélt pályaművek szerzői a zsűri által odaítélt díjakat nyerik el. A konferenciára a letölthető minta (lásd: az oldal alján) alapján elkészített 1 oldalas összefoglalóval lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot és az összefoglalót legkésőbb 2014. március 1-ig  diakkonferencia [at] almos.uni-pannon.hu e-mail címre kell beküldeni.

 

2. Feladatmegoldó verseny fizika és kémia tantárgyakból

Jelentkezni  fizika és kémia tárgyakból az két kategóriában:

  • I. kategória: 9. és 10. évfolyamos tanulóknak (a 10. évfolyamosok közül azok, akik a kémiát/fizikát heti 1-2 órában tanulják)
  • II. kategória: a 10. és 11. évfolyamos tanulóknak, illetve 9. évfolyamosok is, ha elég elszántnak érzik magukat.

Az I. feladatsor megoldásait 2014. január 15-ig, a II. feladatsorét 2014. február 28-ig kell beküldeni a diakkonferencia [at] almos.uni-pannon.hu e-mail címre. A döntőt Veszprémben, a Pannon Egyetem Mérnöki Karán rendezik meg.

 

3. Junior mérnökverseny

A csapatok az írásbeli fordulóban a környezettudomány és mérnöki tudományok területéről származó kérdéseket kapnak. A döntő feladat részletes leírását február 3-án teszik közzé.A mérnökversenyre maximum 4 fős csapatok jelentkezését várják (letölthető írásbeli feladatsor az oldal alján található). Az írásbeli forduló megoldásait a csapat jeleztkezési lapjával együtt a diakkonferencia [at] almos.uni-pannon.hu e-mail címre kell beküldeni 2014. január 15-ig. A csapatokat 2014. február 3-ig értesítik az eredményekről.

A szervezők elérhetőségei: