Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

XIV. ECHA Konferencia - Felhívás

Jelentkezési határidő: 2014. április 30.
Időpont: 2014. szeptember 17-20.
Szép, új digitális világ. De hol lesz benne a tehetség helye? Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a szlovéniai Ljubljanában az ECHA Konferenciát.
A szervező European Council for High Ability, a Ljubljana Egyetem Pedagógiai Kara és a MiB 2014. szeptember 17-e és 20-a között várja a szakma képviselőit. A rendezvény idei témája az újragondolt tehetség: a tálentum helye és szerepe a digitális világban. A szakmai eseményre előadók jelentkezését várják 2014. április 30-ig a www.echa2014.info oldalon.
 
Az esemény célja a szakmai diskurzust alakító elméletek, kutatások és jó gyakorlatok elemzése és bemutatása mellett a digitális korszak új lehetőségeinek és kihívásainak feltérképezése a tehetséggondozás területén. A konferencia áttekintést nyújt a meghatározó tudományos kutatási és oktatási trendekről, melyek hatékonyan szolgálják a jövő tehetségeinek támogatását és gondozását. Prezentációk és kerekasztal-beszélgetések formájában bemutatják az európai és globális trendeket, eredményeket és jó gyakorlatokat. A konferencia emellett szakmai fórumot teremt és lehetőséget nyújt nemzetközi tapasztalatcserére, közös gondolkodásra és vitára. 
 
A konferencia előadói mások mellett Csermely Péter, Csíkszentmihályi Mihály, Joan Freeman, Fülöp Márta, Norbert Jaušovec, Albert Ziegler, Fuszek Csilla és dr. Lianne Hoogeveen lesznek. Az esemény szervezői a résztvevőknek is lehetőséget kínálnak kutatási eredményeik és gyakorlati tapasztalataik bemutatására előadás, tanulmány, workshop vagy szakmai bemutató formájában. Aki szívesen él a megmutatkozás lehetőségével, 2014. április 30-ig nyújhatja be szakmai anyagának absztraktját a www.echa2014.info oldalon.