Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Közeleg a Lányok Napja

Időpont: 2020. október 1.
Az eseményt 9. alkalommal, ezúttal online szervezik a természettudományos, műszaki és informatikai (STEM) területek népszerűsítésére

A program a STEM területekhez közel álló  szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Ezen a napon felső tagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület szervezi.

Idén ki sem kell mozdulni otthonról, hogy a regisztrált résztvevők betekinthessenek egy sor egyetem, kutatólabor, kis- és nagyvállalat műhelyeibe. A járvány miatt csúszott október elsejére a hagyományos április végi időpont. Az online eseményre minden olyan lányt várnak, aki kíváncsi rá, hogy az iskolában tanultakat hogy lehet alkalmazni a munkában. A legkülönbözőbb szakmák képviselőinek munkáját ismerhetik meg a résztvevők, a gyakorlatban láthatják, hogy a természettudományos tárgyak és a matematika óráin szerzett tudás hogyan hasznosítható.

A fogadó intézmények sorában a legtöbb magyar egyetem, kutatóintézetek mellett olyan cégek, mint a Bitrise, Cloudera, Codecool, Coloplast, DXC Technology, Holografika, KPMG, memoQ, MOL, Morgan Stanley, Supercharge vagy akár a Magyar Nemzeti Múzeum is várja a lányok jelentkezését. Az eseménysorozat különleges attrakciója az Amerikai Nagykövetség szervezésében: Houstonból jelentkezik a NASA űrjogásza.

Regisztrálni ezen a linken, szeptember 30-ig lehet.