Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Regionális Diákszínjátszó Találkozók

Időpont: 2018. március 7. 09:00 - április 7. 18:00
Az Országos Diákszínjátszó Egyesület 2018-ban huszonkilencedik alkalommal szervezi meg a tavaszt átívelő fesztiválsorát: országszerte hat magyarországi régióban, hét városban, több mint 100 csoportban, több mint 1000 diák részvételével zajlanak a Regionális Diákszínjátszó Találkozók.

Március 7-én Miskolcon rajtolt el az RDT-k sora. Az Észak-magyarországi találkozót további 6 RDT követi, a következő Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban kerül megrendezésre.

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) 1989 óta főszervezője a fesztiválnak. Az ODT hagyományosan külön kategóriában nyújt lehetőséget a bemutatkozásra a hagyományos színjátszó körök, illetve az alap- és középfokú művészeti iskolák, drámatagozatok számára. A fesztivál így lehetőséget biztosít a két diákszínházi ágazat találkozására, tapasztalatcseréjére és közösséggé alakulására, mely fontos részévé vált a tehetséggondozásnak.

Részletes sajtóanyag és az eddig lezajlott két találkozó (Miskolc és Kecskemét) eredményeit a mellékelt tájékoztatóban olvasható.