Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szántó Cintia

14 éves - Budapest
Felfedezettjeink, 2011.
tánc

Szántó Cintia a Pesterzsébeti Művészeti Stúdió Alapítvány tehetséggondozó programjának résztvevője az országos amatőr ifjúsági táncművészeti tehetségkutató nap (AMITA Dance Jam) 2009-i évi felfedezettje. Kimagasló tehetsége, a modern táncművészeti formákra, stílusokra fogékony mozgáskultúrája, kiváló mozgásmemóriája lehetővé tette, hogy néhány hónapos képzés után már 2009-ben számos táncversenyen is részt vegyen. A Dance Unit Táncversenyen, valamint a Zuglói Táncfesztiválon első helyezést ért el mind egyéni, mind pedig duó produkcióban.

Tudása és fejlődése nemcsak korához képest kimagasló, de a tánc iránti alázata, kitartása és attitűdje is példaértékű. Mozgásművészetén túl sokszínű színpadi arca, kifejezőereje már a kezdetetktől megmutatkozott, ezért lehetőséget kapott, hogy a Pesterzsébeti Művészeti Stúdió Alapítvány legifjabb tagjaként bekapcsolódjon, az Alapítvány által működtetett HIP-HOP Táncszínház Tánckarának munkájába, ahol a mai napig formáció és szólótáncosként is fellép különböző előadásokban.

Cintia két testvérével és édesanyjával egy lakástűz következtében elvesztette otthonát, és jelenleg is albérletben laknak. Cintia édesanyja rendkívüli erőfeszítéseket tesz, hogy leégett lakásukat újra lakhatóvá tegye, és gyermekei ne szenvedjenek semmiben sem hiányt. Ilyen körülmények között azonban a család nehezen tud Cintia tehetségének fejlesztésére áldozni, ezért az Alapítványtól kap szakmai irányítást és támogatást.

Iskolai eredményei nem kiemelkedőek, mozgáskultúrája viszont annál fejlettebb, számára ez az önmegvalósítás és önkifejezés terepe. Színpadi mozgását állandóan fejlesztve, önismeretét, önbizalmát erősítve, kreativitását ébren tartva, kiegyensúlyozott, derűs, sikeres ember válhat belőle.

Cintia a jövőben, felnőttként, a tánc továbbadásával, tanításával szeretne foglalkozni.

Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: