Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Középiskolásoknak tábor, természettudomány

Időpont: 2019. július 7. 15:00 - 13. 11:00
Jelentkezési határidő: 2019. május 26. 23:59
Július 7-13. ScienceCamp természettudományos, ingyenes tábor. Előadások, műhelymunka, céglátogatás. Sport. Közösségi élmény.

A tábor célja a fizika, a matematika sokszínűségének, a más tudományterületekhez (például kémia, orvostudomány, műszaki tudományok, közgazdaságtudomány) való kapcsolódásának bemutatása. A hét során a részvevők tudományos előadásokat hallgatnak, önálló műhelymunkát végeznek, és külső helyszíneket látogatnak meg (pl. Paksi Atomerőmű, budapesti technológiaintenzív munkát végző cégek). A szellemi, kulturális kihívások mellett, a közösségi és a sport programok is nagy szerepet kapnak.
Kinek ajánljuk, kiket várunk: Mindazon, elsősorban 10-11. osztályos diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak és 2019-ben még nem fejezik be a középiskolát. Talán még azt sem döntötték el, hogy milyen irányban tanulnak tovább.
Elhelyezés, ellátás: BME kollégiumában, étkezés a BME menzáján és a kollégium büféjében (napi 3-szori étkezés). A tábor teljes ideje alatt műegyetemi hallgatók, szeniorok gondoskodnak a diákokról, segítik őket az eligazodásban, a szabadidő kellemes és élmény dús eltöltésében.