Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hajdó Marianna

Munkakör: 
pszichológus

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Régóta szerettem volna bekapcsolódni valamiképpen a tehetséggondozásba, tehetségsegítő munkába Debrecenben. Ehhez kínált nagyszerű lehetőséget a tutorhálózat építés. Izgalmasnak ígérkezett az új szerep vállalása. Örömteli várakozással jelentkeztem a feladatra, hiszen a tehetség kibontakozásában segédkezni kiváltság. 

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Egyéni foglalkozásokon, személyes beszélgetések során lehetőség nyílik a gyerekek mélyebb megismerésére, így érdeklődési körüknek, speciális igényeiknek megfelelően, személyiségükhöz igazodva tudjuk őket terelgetni, fejlődésüket segíteni, kiegészítve az iskolai tehetséggondozást és a szülői támogatást. A tutorhálózaton keresztül olykor olyan különleges lehetőségek adódhatnak a tutorált számára, amiket az iskola vagy a szülő magánszemélyként valószínűleg nem tudna elérni (pl. betekintés egy speciális laboratóriumi munkába, vagy beszélgetés, esetleg közös kutatás egy professzorral).

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Az egyéni segítségnyújtáson túl csoportos foglalkozásokra is invitáljuk a tutoráltakat. Ezáltal új ismeretségek, barátságok köttetnek, bővül a kapcsolati hálójuk. A tutorálási időszak alatt, majd később is informálhatják egymást érdekes programokról, lehetőségekről, serkenthetik egymást a fejlődésben.

Adatlap: