Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Fiatal képző- és iparművészek figyelem!

Jelentkezési határidő: 2014. március 10.
Időpont: 2014. április 25-26.
Startol a IV. országos makett-, papírtárgy-, és fatárgykészítő és fémműves verseny!
A kézműveskedésről gyakran ovis csoportok falevél nyomatai, girbe-gurba anyák napi szőttesek vagy gyermekkorunk édesen naiv rajzai jutnak eszünkbe. A jövő áprilisi negyedik Országos Makett- és Papírtárgykészítő, Fatárgykészítő és Fémműves versenyen új megvilágításba kerül a kézműves munka. A kézzel végzett, finom iparos munka nem csupán hobbi, de komoly művészeti és esetenként használati értéket előállító, valódi művészmunka.
 
A versenyen az alapfokú művészeti iskolák képző- és iparművészeti szakjain tanuló fiatalok vehetnek részt, ahol kézügyességük és technikai tudásuk mellett az esztétikai érzék és a kreativitás is versenyre kel.
 
Az elődöntőben négy korcsoportban indulnak a résztvevők egy szabadon választott témájú pályamunka leadásával és a készítésről szóló fotódokumentáció benyújtásával. A versenyre készített műveket 2014. március 10-ig kell eljutattni a szervező intézmény részére, ahol a pályamunka mívességét, szakmai kivitelezésének színvonalát és a megvalósítás kreativitását értékeli a szakmai zsűri. 
 
Az országos döntőbe jutó fiataloknak a helyszínen egy szabadon választott témájú és improvizált technikával készülő tárgyat kell 5 óra alatt létrehozniuk, majd pedig egy megadott témára szintén 5 óra alatt kell művet alkotni.
 
A makett- és papírtárgykészítő kategóriában például domború papírmasé plakát kivitelezése lesz a feladat a legidősebb korosztály számára, míg a fémműves szekcióban ékszerkészítés, dekoratív fémintarzia vagy éppen címerpajzs tervezése lesz a versenyzők feladata.