Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Greenspiration - tematikus startup-verseny

Jelentkezési határidő: 2013. november 6.
Időpont: 2013. november 8. 17:00 - 10. 17:00
Helyszín: 
Az első tematikus startup-verseny magánszemélyek és csapatok részére

A verseny célja: Elsődleges cél az általános start-up lázban az innovativitás célkeresztjébe megoldásra váró problémákat állítani. További cél a start-up versenyek által eddig megszólított kör bővítése, valamint a tematikus start-up verseny egy példájának felmutatása. A Greenspiration problémaorientált startup-verseny – megoldásai az előkészítés során zöld szakértők, szakmai és civil szervezetek közreműködésével összeállított Zöld Problématérkép által beazonosított kihívásokra keresik a választ.

A verseny szervezői: az IKSZE, a Kreater, az Óbudai Egyetem és az Energiaklub, szakmai partner a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Climate-KIC és a Green Meetup. 

Jelentkezők köre: általában műszakis, gazdaságis, dizájner résztvevők szoktak jelentkezni, de a legfontosabb, hogy vállalkozó kedv van bennük: motivált, képzett, kreatív csapatban szeretnének dolgozni egy konkrét terméken, ötleten. 

A verseny kategóriái:

  • Egyéni: ötletgazdák és megvalósítók, akik a helyszínen alakítanak csapatot, az ötletgazdák hozott ötletei alapján
  • Csapat: zöld projekten, cégben, félkész ötlettel dolgozó csapatok, cégek

A verseny folyamata: 

  • november 4. hétfő – Felkészítő Nap, Green Meetup (Zöld Problématérkép és kreatív gondolkozás workshop)
  • november 8. péntek – az első versenynap, bemutatkozás és ötletprezentációk, a csapatmunka megkezdése
  • november 9. szombat – mentorok és szakértők által támogatott csapatmunka (A folyamatot kreatív gondolkodási módszerek, illetve üzletimodell tervezés villámműhelyekkel, illetve a két kategóriában versenyzők közti együttműködési félórákkal gazdagítjuk.) 
  • november 10. vasárnap – felkészülés a versenyprezentációra, verseny
  • a verseny után – a zöld inspiráció folyamatos biztosítása, két alkalom erejéig a csapatok utánkövetése, az ötletek megvalósulásának vagy tanulságos kudarcának feldolgozása és dokumentálása

Díjak:

  • A nyertes csapat díja a Climate-KIC 2014-es inkubációs programjában való részvétel
  • A második helyezett csapat tagjai részt vehetnek a Climate-KIC jövő évi Pioneers-into-Practice zöld szakértői csereprogramjában
  • A különdíjak között megtalálható a Climate-KIC és a Seed Alapítvány felajánlásában egy egynapos Business Modell Canvas workshop, az IKSZE és a Kreater különdíja tanácsadás, továbbá egyéb tárgynyeremények

 

Jelentkezés: az online felületen 2013. november 6-ig. További információkért érdeklődjön a Greenspiration honlapján, illetve az info [at] greenspiration.hu e-mail címen.