Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A mi világunk | Felhívás kreatív, egyéni vagy csoportos pályázatra

Jelentkezési határidő: 2019. március 28. 16:00
Nevezési határidő: 2019. március 28.
Eredményhirdetés: 2019. április 5.
A Többnyelvűségi Kutatóközpont és az MTA NYTI NyelvEsély Szakmódszertani Kutatócsoport pályázatot hirdet diákoknak A mi világunk címmel.

A pályázókat arra kérik, képzeljék el, hogy egy digitális kiadványt készítenek. A kiadvány célja, hogy különböző eszközökkel, szemléletesen és sokszínűen, a digitális megjelenítés adta lehetőségekkel élve, változatosan tárja fel azokat a sajátosságokat, amelyeket a pályázók magukról, a kisebb és nagyobb közösségükről, a lakóhelyükről, az otthonukról, az iskolájukról jellegzetesnek és fontosnak tartanak bemutatni másoknak. Ez bármilyen terület lehet, így például a nyelvhasználat, a szokások, a környezet, az épületek, az emberek, a társas viszonyok stb. Tematikai megkötés nincs, a pályázók egyénileg vagy csoportosan bármilyen témát feldolgozhatnak.

A bemutatáshoz bármilyen technika, forma használható. Aki az írásos, szöveges bemutatást választja, egészítse ki pályázatát valamilyen saját készítésű digitális (vagy akár beszkennelt) képpel, fotóval, rajzzal, plakáttal. Aki a képi megjelenítést választja, azaz saját készítésű (kézi vagy digitális) rajzzal, plakáttal, fotóval, fotóalbummal vagy fotómontázzsal pályázik, egészítse ki pályamunkáját egy rövid, írásos fogalmazással. Annak, aki hangalámondásos, feliratozott vagy jelnyelven kommentált videót (videómontázst), kisfilmet nyújt be, nem kell külön kiegészítést csatolnia a pályázatához. Az elektronikusan küldött pályázatok esetében a képi elemeket jó felbontásban (300 dpi) kérik elküldeni.

A pályázók két korcsoportban:

  • 6–10 évesek (alsó tagozat)
  • és 11–14 évesek (felső tagozat), 
  • valamint egyéb korcsoport-kategóriában indulhatnak.

A pályaművek benyújtása történhet: Csanálosi Betty részére küldött e-mailben (csan.betty [at] gmail.com); vagy személyesen átadva Csanálosi Bettynek az MTA Nyelvtudományi Intézetének Többnyelvűségi Kutatóközpontjában (1068 Budapest, Benczúr u. 33. fsz. 7.). Telefon: 06-30-397-76-08.

A pályázat beérkezési határideje: 2019. március 28. délután 4 óra.

A pályázat része a jelentkezési lap, amelyen minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó, valamint az oktatási intézménye adatait és a felkészítő/mentoráló pedagógus nevét. A pályázattal kapcsolatos értesítések e-mailben történnek 2019. április 1-ig. A beérkezett munkákat korcsoportonként és kategóriánként szakmai zsűri értékeli. A nyertesek értékes jutalomban részesülnek.

Eredményhirdetés 2019. április 5-én a Nyelvi és kulturális találkozások a 21. századi tudásszerzésben című konferencia keretében lesz.