Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Felvételi a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programba

Jelentkezési határidő: 2016. január 31.
Január 31-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) iskola mellett végezhető ingyenes, online társadalomtudományi képzésére

 

A képzésben részt vevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videóelőadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására.

A képzésre felvételt nyert diákok a sikeres érettségi vizsgáik időpontjáig tagjai a Programnak. Nyolc hetes e-learning kurzusok, szombati rendezvények és táborok közül szabadon dönthetik el, hogy melyeken kívánnak részt venni.

Elméleti kurzusok:

  1. Modern kori történelem
  2. Társadalmi tanulmányok
  3. Közgazdaságtan
  4. Nemzetközi kapcsolatok

 

Új kurzusok 2016-tól:

  1. Pszichológia
  2. Jog
  3. Íráskészség fejlesztés (kétnyelvű: angol-magyar)

 

Az elméleti képzés mellett, szombatonként rendezett programok kiváló lehetőséget teremtenek a kommunikációs képességek fejlődésére. Trénerek segítségével a diákok különböző gyakorlati képzéseken vehetnek részt kiscsoportos formában. A szombati programok célja, hogy fejlesszék a diákok kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeit.

A Programban való részvétel teljesen ingyenes.

Az érdeklődő diákok felvételi eljárás után vehetnek részt a képzésben. A jelentkezés pontos menete és további információk a honlapon érhetők el: www.mcc.hu