Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pro Progressio Tanári Díj

Beadási határidő: 2021. április 30.
Pályázati felhívás középiskolai tanárok részére

A hazai gazdasági élet meghatározó munkaadói szervezetei, a Magyar Rektori Konferencia tagjai, a Magyar Tudományos Akadémia vezetői, a Magyar Innovációs Szövetség és más szakmai szervezetek állásfoglalásaikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy a természettudományos és a műszaki ismeretek oktatása nagyobb teret kapjon a középiskolai oktatásban, emelkedjen a felsőoktatásban az ilyen szakokra jelentkezők száma és felkészültsége.

A Műegyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány az elmúlt évek pályázati tapasztalatait hasznosítva tizenharmadik alkalommal hirdet pályázatot magyarországi középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakgimnáziumok)  aktív pedagógusai részére.

Kik pályázhatnak a 2021. évi díjra?
Olyan matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos tanárok, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen  és 2016-2020 között több diákjuk is volt, akik érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatták tanulmányaikat.
Kritérium továbbá, hogy 1971-ben vagy azt követően született tanárok pályázzanak, s az elmúlt  három évben sem az alapítvány elismerésében, sem egyéb országos szintű elismerésben nem részesültek.

A pályázatok díjazása:
Összesen 6 millió Ft-ot különített el az alapítvány kuratóriuma.

Az elnyerhető díj összege 500.000,- Ft/fő (bruttó)

A pályázatok tartalma:
A pályázatok terjedelme max. 3 oldal, mely tartalmazza a pályázó pedagógus szakmai életrajzát. A pályázathoz mellékelni kell az iskola igazgatójának javaslatát.

Értékelés:
A pályázatok értékelésére, elbírálására a kuratórium szakmai bizottságot kér fel.

Díjátadó:
A díjak átadására szeptember hónapban  ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázattal kapcsolatban további információ a Pro Progressio Alapítvány titkárságán kérhető.

Az elmúlt évek díjazott tanárainak névsora elérhető itt: http://proprogressio.hu/dijazottak/