Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Élménydélutánok, iskolai témanapok és pályaorientációs műhelyfoglalkozások a Csodák Palotájában

Dátumok: 2019. szeptember 9 - december 11.
A Csodák Palotája szeptembertől decemberig izgalmas programokkal várja a diákokat.

A tudományos élményprogramok látogatóinak (ajánlott korosztály: 8-14 év) hétfőn és csütörtökön a Kémcső Klub nyitott laborja biztosít kísérletezési lehetőséget. A kémia és a fizika rejtelmes világa tárul fel a résztvevők előtt, fehér köpenybe és védőszemüvegbe bújva közösen térképezhetik fel a lombikokban, kémcsövekben rejlő ismereteket.

Szeptember 24-én Mateking Matematikai Élményműhely címmel az általános iskola felső tagozatosai és a középiskolások fedezhetik fel a szerethető matematikát az óbudai science centerben. Szakmai partnerünk műhelyfoglalkozásokon és előadásokon mutatja be, hogy a matektól senkinek sem kell félnie.

A pályaválasztás előtt állóknak segít a Csodák Palotája új pályaorientációs sorozata, melynek keretében izgalmas hivatásokat, fordulatos életutakat ismerhetnek meg a fiatalok. A beszélgetések, előadások házigazdája Egyed László tudományos újságíró. Vendégei Kordos László geológus, őslénykutató (október 2.), Mérő László matematikus, pszichológus (október 16.), Kacskovics Imre immunológus (november 6.), Miklósi Ádám etológus (november 20.), Gyulai József fizikus (december 11.).