Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

SKOOL - ingyenes technológiai foglalkozások 8-18 éves korú lányoknak

Időpont: 2016. június 4., Processing workshop az Accenture-nél
Időpont: 2016. június 27 - július 8., Nyári tech tábor 13-14 éveseknek
A Technológiai Oktatásért Alapítvány célja, hogy növeljék a lányok technológiai affinitását, és ezáltal szélesítsék a nők bevonási és foglalkoztatási spektrumát

A Skool, egy független, magyar szervezet, a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje. A modern társadalmakban egyre fontosabb szerepet töltenek be a lányok és a nők, és jövőnk irányát meghatározza a technológiai fejlődés. A szervezők ezt igyekeznek munkájukkal támogatni.

8-18 éves korú lányoknak nyújtanak ingyenes technológiai foglalkozásokat újszerű oktatási formában. Céljuk, hogy növeljék a résztvevők technológiai affinitását, és ezáltal szélesítsék a bevonási és foglalkoztatási spektrumot, hogy a jövőben legalább annyi nő vegyen részt az innovatív technológiák létrehozásában, mint amennyien már ma is használják azokat.

Az Alapítvány minden műhelyfoglalkozást ingyenesen biztosít. A programozás nemektől független tevékenység, vagyis nyitottság, érdeklődés és szorgalom kérdése.  Ezért a fiatal lányoknak lehetőséget adnak arra, hogy kipróbálják magukat ezen a területen.

További cél, hogy a fiatalok a tanulást sikerélményként éljék meg, mint felfedező, örömteli tevékenységet. A gyakorlatias, gyermek és emberközpontú programok segítik a fiatal lányokat abban, hogy ők is aktív szereplőivé váljanak a technológiai innovációnak, és képesek legyenek arra, hogy saját jövőjüket alakítsák, formálják és sikereket érjenek el szakmájukban ezen a területen.

A projekt aktuális foglalkozásairól és eseményeiről a SKOOL weboldalán találhatók aktuális információk.