Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Földesi Rita

Munkakör: 
Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola - Tanító, Történelem és társadalomismeret szakos tanár, Mentor tanár
Tehetséggondozás

• Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Hosszú ideje foglalkozom tehetséggondozással, változatos módszerekkel, többféle szinten. A Tutor szerep egy új dimenziót, nézőpontot ad számomra ezen a területen folytatott munkám során. Szakmailag inspiráló ilyen kiváló tehetséges fiatalokkal együtt munkálkodni, közösen gondolkodni, de egyénre szabott megoldásokat találni céljaik eléréséhez. Ösztönző számomra, hogy szakmailag felkészült kollégákkal cserélhetjük ki munkánk során szerzett tapasztalatainkat.

• Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Minden gyerek, minden életút más. Nehéz lenne sablonokban gondolkodni és úgy hatékony eredményt elérni. Ha valakiben felfedezzük a tehetséget, csak akkor lehet azt kamatoztatni, ha figyelembe vesszük a körülményeit, elképzeléseit, álmait, vágyait és ezek megvalósításához való erejét. Az egyéni tehetségsegítést azért tartom eredményesnek, mert azonnali visszajelzést kaphatunk a fiatalnál esetlegesen felmerülő problémákról, amelyet odafigyeléssel, tapasztalattal, megfelelő kapcsolati háló használatával rövid idő belül orvosolni tudunk.


• További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
„A tehetség nem állandó dolog, az az érzésem. Mint a barlangi patak, bújik, előtör, eltűnik, kanyarog, jön-megy, sok minden befolyásolja, aztán vagy kiér a napra vagy sem.”      Eperjes Károly
A mi feladatunk, abban segíteni, hogy a tehetség mindig utat törjön a” fény felé”.

Adatlap: