Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Harkányi Adrienne

Munkakör: 
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. Kerületi Tagintézménye - Intézményvezető – helyettes, tanácsadó szakpszichológus

Tanácsadó szakpszichológusként gyerekekkel és szüleikkel, fiatalokkal és útkereső felnőttekkel egyaránt foglalkozom. Kedvelt szakterületem pályaorientáció, karrier-építés és karrierváltás. Szívesen alkalmazom az NLP, pszichodráma és alkotó- fejlesztő mese

 

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Tehetséges fiatalokkal való egyéni és csoportos együttműködés számomra nagyon inspiráló, amint tapasztalom, hogyan haladnak a saját vagy egy kis csoport által közösen kitűzött céljaik elérésében. Jó érzés, ha ezen az úton én is segíthetem őket. Az eddigi szerepkörök /tanácsadó, interjúvoló, csoportfacilitátor/ után tutorként kipróbálni magam egy újabb kihívás, amelyben a tutor – tutorált egymást gazdagítja.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
A tehetség, egy-egy területen való kitűnés a többiek közül egyszerre lehet „áldás  és átok” is. Tapasztalataimmal ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy az „áldás” megtartásával az „átok” érzései megszelídüljenek, és a fiatal tehetségígéretek minél jobban kinyíljanak, örömet hozva ezáltal  a közvetlen és tágabb környezetük számára. 

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
E program sikere jó példa és jó gyakorlat lesz majd ahhoz, hogy a személyes segítő / támogató kapcsolat később minden olyan gyermek és fiatal számára könnyen elérhetővé váljon, akik ezt igénylik.