Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Landorné Török Rita

Munkakör: 
Kardos László Általános Iskola Vasvár - tanító, okleveles játék és szabadidő-szervező tanár, innovátor mesterpedagógus
tanítás, képzőművészeti tehetséggondozás, táborszervezés, életjátékok, óvoda-iskola átmenet

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Innovatív pedagógusként mindig keresem és vállalom a megújulás lehetőségeit annak érdekében, hogy tanítványaimnak minél többet és minél változatosabb módon tudjak adni. Úgy gondolom, hogy ez a külső segítő szerep más aspektusból közelíti meg a tanulókat, mint a tanár, vagy a mentor. Érdekes kihívásnak tekintem, s a tutorálás során szerzett tapasztalataimból bizonyára a tanítványaimmal való foglalkozásokba is tudok építeni, s tutorként pedig a meglévőből előhívni.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Pályám során többször találkoztam tehetségígérettel. Fontos, hogy a tehetség utat kapjon, melyhez több tényező szükséges. Intézményi keretek között többnyire csak a kiemelkedő terület fejlesztése történik. A tehetséges tanulók közül sokan nem tudnak beilleszkedni a közösségbe, nincsenek tisztában egyéni képességeikkel, gyenge énképpel, önismerettel rendelkeznek, magatartási problémáik vannak. Úgy gondolom, hogy tutorként ezt az oldalt is tudom erősíteni, s terelgethetem őket céljaik, vágyaik megvalósulása felé.

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Bízom abban, hogy a közel egy éves személyes támogatás, csoportos foglalkozások olyan indíttatást adnak tehetségük tekintetében a tutoráltaknak, amely későbbi éveikre is hatással lesz.