Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Rizsákné Bíró Judit

Munkakör: 
Hatvani Szent István Általános Iskola - tanító
digitális projektek kidolgozása, megvalósítása (Microsoft Innovatív Pedagógus Szakértő)

• Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Tutorként szeretném a rám bízott tehetséges fiatalokat segíteni azon az egyéni fejlődési úton, mellyel közelebb kerülhetnek céljaik megvalósításához, vagy éppen azok megtalálásához. Bízom benne, hogy hatékonyan tudom majd támogatni tutoráltjaim személyiségfejlődését, kapcsolatrendszerének alakulását, az együttműködés lehetőségeinek megtalálását.


• Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Társadalmunk érdekében is fontos, hogy odafigyeljünk a felnövekvő nemzedék legígéretesebb diákjaira, az úgynevezett „tehetségígéretekre”.  A gyermekek tehetségterületének fejlesztése általában jól működik az iskolákban, de az esetleges „gyengébb oldal” megsegítésére legtöbbször egyáltalán nem koncentrálunk, pedig éppen ezek gátolhatják a tehetség kibontakozását. Véleményem szerint ezért olyan fantasztikus a tutori rendszer, ahol nem tantárgyi tudást és nem konkrét képességterületet fejlesztünk, hanem komplex személyiségfejlesztő munka folyik.


• További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Az együttműködés és a kapcsolati tőke nagy érték. Ha csak ezen a területen kapnak valami pluszt a programban résztvevő diákok, már akkor sokkal gazdagabbak lesznek.