Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Simon Éva

Munkakör: 
BGSZC Budai Középiskola - tanár
idegen nyelvek, pénzügyi és vállalkozási ismeretek,fordítás-tolmácsolás, klasszikus zene, nemzetközileg elismert középkorkutató (irodalom, nyelvészet, történelem, paleográfia)

• Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Szeretném a szakterületeimhez kapcsolódó tapasztalataimat, tudásomat megosztani tehetséges és érdeklődő fiatalokkal. Fontosnak tartom a nyitottság és a tehetségterületek maximális kiaknázásához szükséges készségek kialakítását, fejlesztését. Én magam is nyitott vagyok új ismeretek befogadására, amit az általam tutorált fiatalok nyújthatnak nekem. A csapatban, egymást támogatva és egymással együttműködve végzett tevékenységeket részesítem előnyben, ezért ezt a tapasztalatot is szeretném megadni az általam tutorált fiataloknak. Mivel életem során sok évig éltem különböző országokban, munkám során pedig sok külföldivel találkozom, az eltérő kulturális környezetet és más szempontokat is szeretném tutorként megismertetni a csoportomba tartozó fiatalokkal.


• Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Mindannyiunknak van tehetségterülete. Ezt kibontakoztatni az egyéni jellemet figyelembe véve és a minket körülvevő egyedi környezetben lehetséges a leghatékonyabban. Vannak a céljaink felé vezető úton mélypontok, nehézségek, melyeket magunknak és magunkban kell legyőzni. Ezért fontos, hogy a tehetséges fiatalokkal egyedileg és specifikusan foglalkozzunk.


• További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
A tutor segítő. Nem tanár, nem barát, mégis valaki, akivel megoszthatod gondolataidat, élményeidet, sikereidet és gondjaidat.

Adatlap: