Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szabó Réka

Munkakör: 
Budapest XVI. kerületi Jókai Mór Általános Iskola - tanító/tanár
idegennyelv és képzőművészet oktatás, tehetségfejlesztés

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Tehetségfejlesztő tanárként feladatomnak tekintem a kibontakozni vágyó, kiemelkedő képességű diákok támogatását, segítését céljaik elérésére. Igyekszem beleélni magam helyzetükbe, megérti problémáikat, nehézségeiket, esetleges hibáikat feltárni, tanácsot adni, mindezt sok beszélgetésen keresztül. Ehhez fejlett empátiás képességekre, türelemre és odafigyelésre van szükség részemről. A tutorálttól hasonlóan igyekezetet, őszinteséget, nyitottságot várok a közös munkában.


Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Egyéni odafigyeléssel, illeszkedve a rám bízott diák személyiségéhez, adottságaihoz, több eséllyel tudok hatékony segítséget nyújtani, mint csoportban, így egy osztályközösségben is. A személyes törődés intimebb, a tanuló alapos ismeretét feltételezi és egyénre szabott. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a tanulói hozzáállástól függ, szükségleteken, igényeken alapszik.


További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Pedagógiai gyakorlatomat a nyitottság és az újító szellem hatja át, fontosnak tartom módszertanom frissítését, korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását, a hatékony és eredményes pedagógiai munkát.

Adatlap: