Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Takácsné Csontos Tímea

Munkakör: 
SZSZC Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája valamint az SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - angol nyelv és irodalom szakos tanár
angol nyelvoktatás, nyelvvizsgáztatás, pályázatírás, tehetséggondozás

• Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Érdekesnek tartom az új szemléletmódot, valamint az érzem, hogy nem fordítunk elég figyelmet a kiemelten tehetséges fiatalokra. Azt tapasztalom, hogy több figyelem jut a felzárkóztatásra szoruló diákokra és emiatt elvesznek a tehetségek, akiket nem bontakoztatunk ki. Azt várom a tutori szerepemtől, hogy felnyissam a diákok szemét, megismertessem velük az esetleges rejtett képességeiket és megnyissam előttük a lehetőségek világát.


• Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Azt gondolom, hogy a tehetséges fiatalok sokszor hátránynak érezhetik a képességeiket és fontosnak tartom, hogy egyéni segítségnyújtásom alapján elfogadják, hogy ők valamiben kiemelkedők a társaiktól. Az egyéni és a csoportos foglalkozások elősegítik majd a személyiségük fejlődését, a tehetségük kibontakozását és közösen megtalálhatjuk azokat a lehetőségeket és tovább fejlődési útvonalakat, melyek segíthetik az előre jutásban.


• További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
A célom, hogy megismerjem ezeket az értékes embereket, akik hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Szeretnék olyan bizalmi kapcsolatot kialakítani a tutoráltakkal és a szülőkkel, ami segíteni fogja a tutorált diák személyiségének és a tehetségének célirányos, tervezett é hatékony fejlődését.