Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Az Új Európa Alapítvány a Matehetsz tagszervezete lett

2018. május 2.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége 2018. április 21-i közgyűlése hivatalosan is tagjai közé választotta az Új Európa Alapítványt.

Az Új Európa Alapítvány immár tíz éve folytat tehetséggondozó tevékenységet, amelyet elsősorban a MOL Tehetségtámogató Programon keresztül valósít meg. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és a gyermekegészségügy támogatására. 2006 óta több mint 4600 tehetséges gyermek és fiatal fejlődését támogatta a sport, a művészet és a tudomány területén, továbbá a velük foglalkozó pedagógusok és az őket bemutató médiaszakemberek munkáját is évről évre elismerésben részesíti. 

Az alapítvány programjairól:

  • MOL Tehetségtámogató Program 10-18 éves, a művészet, a tudomány vagy a sport területén eredményes fiatalok segítése eszközvásárlási- vagy útiköltség-támogatással. 
  • Mester-M Díjat évente 10 tanárnak, edzőnek ítéli oda az alapítvány kuratóriuma, akik kiemelkedő figyelmet fordítottak eddigi pályafutásuk során a fiatal tehetségekre, és akiket a díjra környezetük szakmailag és emberileg érdemesnek tart. 
  • Média a Tehetségekért Díjjal azoknak az újságíróknak a munkájának elismerése, akik fiatal tehetségek pályafutását mutatják be a nyomtatott vagy az elektronikus médiában. 
  • MOL Gyermekgyógyító Program azoknak a nonprofit szervezeteknek a támogatását vállalja fel, akik krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek rehabilitációja, fejlesztése céljából élmény és művészetterápiás programokat szerveznek.
  • KÖSZ! Programban olyan magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények kapnak támogatást, akik fogadószervezetként vesznek részt az Iskolai Közösségi Szolgálatban és programot valósítanak meg 9-11. évfolyamos diákok számára.

A Matehetsz közgyűlése által 2018. április 21-én elfogadott tagság kölcsönösen erősíti majd a szervezetek tevékenységeit. 

Az alapítvány működéséről bővebben a honlapjukon tájékozódhatnak.