Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Csibészeket díjaztunk!

2015. június 17.

Június 16-án a budapesti Tropicariumban 10 iskolát, 40 szerencsés fiatalt és a három legeredményesebb versenyzőt díjaztuk a csibÉSZtúra eredményhirdető, díjátadó ünnepségén.

Június 16-án nem csupán a vakáció beköszöntének, de értékes nyereményeiknek is örülhettek a csibÉSZtúrára fel! verseny eredményhirdetőjére összesereglett fiatalok. Március végi indulását követő komoly mérföldkövéhez érkezett ugyanis a csibÉSZtúra képességfejlesztő játéktár. Május folyamán rengeteg egyéni induló és iskolai kollektíva mérte össze tudását a csibészek online versenyében. A megmérettetés három kategóriában zajlott, az egyéni eredmények kategóriában a kiemelkedő teljesítményeket díjaztuk, sorsolás útján a regisztrált játékosok közül 40 szerencsés vihetett haza nyereményeket, az iskolai különdíjakat pedig azok az intézmények kapták, akik a legtöbb lelkes versenyzőt delegálták a csibÉSZtúra oldalára. A nyereményeket a budapesti Tropicariumban Fekete Zoltán, a MATEHETSZ alprojektvezetője adta át a díjazottaknak.

Fekete Zoltán átadja a díjakat
Fekete Zoltán átadja a díjakat - Fotó: Harsányi Dávid

Az iskolai kategóriában a legtöbb regisztrált versenyzőt indító tíz intézmény képviselői vehettek át egy-egy 70.000 Ft értékű társasjátékcsomagot. A játékoknak a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a budapesti Szent László Általános Iskola és a Megyeri Úti Általános Iskola, a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a miskolci Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola, a debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola, a gyulai Implom József Általános Iskola és a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diákotthon tanulói és tanárai örülhettek. Sorsolás útján a 40 szerencsés versenyző közül 7-en vettek át személyesen egy-egy Microsoft Wireless 1850 –es típusú számítógépes egeret, a többiek postán kaphatják meg nyereményüket, reméljük, hogy számukra az online kalandorkodás innentől még nagyobb élmény lesz. A három legkiválóbb eredményt nyújtó versenyző egy-egy Samsung Galaxy 4 tabletet vihetett haza. A kategóriában Nagy Zsombort díjaztuk, aki 4904 perces, vagyis közel 82 órás játékidejével a legtöbb időt töltötte agytorna játékok megoldásával. Szintén tabletet nyert Ollé Edit, aki a legtöbb megoldott feladatsorral, szám szerint 85 különböző féle feladvány megfejtésével büszkélkedhet. Iván Réka Boglárka, az egyéni kategória harmadik nyertese pedig a legtöbb, szám szerint 27 darab csibÉSZteszt módban indított feladatot oldotta meg hibátlan, 100%-os eredménnyel. A fiatalok a díjkiosztó esemény után idegenvezetéssel egybekötött sétára indultak a Tropicarium útvesztőiben. A bátrabbak megnézhették a krokodilok és piranhák etetését, sőt a rájákat mindenki kedvére etethette és simogathatta. Reméljük, hogy a versenyzők számára nem csupán kihívást, de élményt is jelentett a csibÉSZtúra megmérettetése és visszatérő látogatói lesznek az oldalnak. Kiváló eredményeikhez ezúton is gratulálunk!

Tropicarium
Tropicarium - Fotó: Harsányi Dávid