Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Egy éve rendeztük meg a Templeton Talks és Networking Day sorozat záró alkalmát

2017. november 30.

Ma egy éve, 2016. november 30-án került megrendezésre a Templeton Talks és Networking Day sorozat harmadik alkalma Budapesten, a Közép-európai Egyetem (CEU) előadótermében. 

A Templeton Talks rendezvénysorozat bemutatkozási alkalmat teremtett a Magyar Templeton Programban résztvevő Fellow-k számára, illetve ismerkedési, kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtott Fellow-k, mentorok, meghívott szakértők számára. A rendezvénysorozat záró alkalmán négy ifjú tehetség mutatkozott be a nagy közönség előtt. Az esemény kiemelt vendége Csermely Péter, hálózatkutató, az Európai Tehetségsegítő Tanács elnöke volt, aki a rendezvényt megnyitó előadásában tehetség, bölcsesség, integritás, lélekfejlődés és karizma kérdéseiről és a hálózatok segítő szerepéről számolt be. Ezt követően Horgas Péter, díszlet- és jelmeztervező a Nemzeti Minimum elnevezésű kezdeményezését mutatta be, melynek célja a magyarországon élő gyermekek mindennapos, minőségi étkeztetésének elérése. 

A teljes előadások megtekinthetőek a Templeton Program hivatalos youtube csatornáján

A 2015. március és 2017. február között megvalósult Magyar Templeton Program a világon egyedülálló, kísérleti tehetséggazdagító programként a magyar tehetséghálózat és az önkéntes jelentkezések segítségével kereste a kivételes magyar kognitív tehetségeket a 10-29 éves korosztályban itthon és a határon túl egyaránt. A komplex, többkörös, online teszteket és személyes interjúkat is tartalmazó beválogatási folyamat eredményeként közel 20.000 pályázó közül 314 fiatal magyar tehetség kapta meg a Junior Templeton Fellow címet 2016. március 12-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A Fellow-k egy éven át személyre szabott tehetséggazdagító támogatásban részesültek, melynek részeként csoportfacilitátorok kísérése mellett 10 fős kiscsoportokban működtek együtt, és mintegy 500 különféle egyéni és csoportos program közül válogathattak.