Menü megnyitása

Harmadszorra is Fellow-k a színpadon

2016. december 6.

2016. november 30-án került megrendezésre a Templeton Talks és Networking Day sorozat harmadik alkalma Budapesten, a Közép-európai Egyetem (CEU) előadótermében

A rendezvénysorozat záró eseményén több mint 240 vendég számára inspiráló előadások kíséretében nyílt lehetőség a személyes találkozásra, kapcsolatok építésére.

Az esemény kiemelt vendége Csermely Péter, hálózatkutató, az Európai Tehetségsegítő Tanács elnöke volt, aki a rendezvényt megnyitó előadásában tehetség, bölcsesség, integritás, lélekfejlődés és karizma kérdéseiről és a hálózatok segítő szerepéről számolt be. Ezt követően Horgas Péter, díszlet- és jelmeztervező a Nemzeti Minimum elnevezésű kezdeményezését mutatta be, melynek célja a magyarországon élő gyermekek mindennapos, minőségi étkeztetésének elérése. 

Az este további részében négy Junior Templeton Fellow mutatkozott be a nagyközönség előtt. Farkas Dezső a siker témakörében végzett kutatásáról és annak legérdekesebb eredményeiről tartott beszámolót, melyet Imre Alexandra prezentációja követett, aki a biotechnológia és a tehetségsegítés közötti szoros kapcsolat kérdéseit feszegette. Dr. Pallai Károly Sándor figyelemfelkeltő előadásában az irodalom szeretetére és jelentőségére hívta fel a figyelmet, majd a program utolsó előadásában Marosi Bence saját tapasztalatain keresztül mutatta be a siker legfontosabb tényezőit.
 
 

A Templeton Talks rendezvénysorozat célja, hogy bemutatkozási alkalmat teremtsen a Magyar Templeton Programban résztvevő Fellow-k számára, illetve ismerkedési, kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtson Fellow-k, mentorok, meghívott szakértők számára. Az eseményre meghívást kapott valamennyi Fellow, mentor, csoportfacilitátor és a média képviselői. 

A rendezvényt a Magyar Templeton Progam hivatalos Facebook oldalán élő adás keretében is közvetítték.

A prezentációkról készült videók az alábbiakban, illetve a Magyar Templeton Program hivatalos videócsatornáján is megtekinthetőek.

Csermely Péter - Tehetség, bölcsesség, integritás, lélekfejlődés, karizma: Hogyan érjük el, hogyan segítenek ebben a hálózatok?
Horgas Péter - Színről színre
Farkas Dezső - Mi a közös 678 középiskolásban és a sikerben?
Imre Alexandra - Tehetséggondozás. De minek? - Az összefogás jelentőségének bemutatása a biotechnológián keresztül
Dr. Pallai Károly Sándor - Mire jó az irodalom? Egy óceanista vallomásai
Marosi Bence - Miért szeretem az életem? - A sikerről általánosságban és egyéni tapasztalatokon keresztül