Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tanító, online is a tanítókért

2015. szeptember 4.

Egy helyen minden, ami az alsó tagozatos gyerekekkel foglalkozó pedagógusok munkáját segítheti.

A 2015/16-os tanévkezdés napján, a Tanító című több, mint fél évszázados múltra visszatekintő módszertani folyóirat szeptemberi számának megjelenésével párhuzamosan útjára indult a www.tanitonline.hu weboldal. Az új, hiánypótló honlapon minden megtalálható egy helyen, ami a tanítók órára való felkészülését és szakmai önművelését segítheti. A weboldal indulásával egy időben megjelent szeptemberi (2015/7.) Tanító is.

Feladatbank, Filmtár és Könyvtár
Részletes módszertani leírások, nyomtatott és digitális feladatok tematikus gyűjteménye, módszertani filmek, szakmai tárgyú előadások és interjúk, elméleti és gyakorlati tárgyú tanulmányok, valamint jogszabályok és publicisztikai írások folyamatosan frissülő gyűjteménye.

Online szavazás
Ahol a honlap látogatói nemcsak a Tanítóban megjelent cikkekről, hanem a tanítói gyakorlatot közvetlenül érintő szakmai kérdésekről is véleményt formálhatnak. A folyamatosan frissülő és bővülő szavazófelület célja, hogy a tanítók lássák és láttassák, melyek azok a szakmai kérdések, amelyekről szakmai közösségként hasonlóan vélekednek attól függetlenül, hogy ki-ki melyik településen, milyen fenntartású és milyen tanulói összetételű intézményben dolgozik.

Olvasóink küldték
Ahol bárki számára lehetőség nyílik – akár anonim módon is – ötleteinek, óra-, feladatterveinek közzétételére.