Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A tehetségek felkarolása és gondozása közös felelősség

2015. június 9.

Elfogadta legutóbbi ülésén a Kormány a Nemzeti Tehetség Program 2015-2016 évi cselekvési programját.

Az NTP hamarosan a korábbi források duplájából, azaz 2,8 milliárd forintból gazdálkodhat- jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Bonis Bona - a Nemzet tehetségeiért díjátadó ünnepségen, a Pesti Vigadóban.

Novák Katalin elmondta: a civil szervezetek bevonásával továbbra is jelentős támogatást tudnak adni a tehetséggondozásra, valamint az ehhez kapcsolódó programokra, kezdeményezésekre. Az államtitkár úgy fogalmazott: a tehetségek felkarolása és gondozása közös felelősségünk, hiszen a tehetséges fiatalok Magyarország kincsét jelentik. Kell hozzá a család, iskola, ahol felszínre jutnak a rejtett képességek, valamint a civil szervezetek, akik támogatást tudnak adni mindehhez.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár a díjátadón beszélt arról, hogy a Kormánynak feladata, hogy a tehetséggondozó pedagógusokat kiemelten kezelje, hiszen az ő munkájuk erősíti a magyar nemzet tradícióját, és azokat a magyar kiválóságokat, Nobel- díjasokat, diákolimpikonokat, akik  eredményeikkel oly sok büszkeséget jelentenek a magyaroknak.

Az Országos Tehetséggálán idén mintegy 65 kiváló tehetséggondozó szakember vehette át a „Bonis Bona  - A nemzet tehetségeiért” díjat. A Nemzeti Tehetség Program keretében alapított elismerést négy kategóriában lehet elnyerni: „Kiváló versenyfelkészítő”, „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségsegítő” és „Életműdíj”. A díj immár harmadik éve ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek elismerésére.

 

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma