Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A tehetségek segítése közös ügyünk

2019. február 26.

Elindult a Nemzeti Tehetség Program adó egyszázalékos kampánya.

A fiatal tehetségek egyszerre szolgálják a jelent és a jövőt, elkötelezettségükkel és szorgalmukkal mindenkinek példát mutatnak, támogatásukkal pedig a nemzet jövőjét alapozzák meg – mondta dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára 2019. február 26-án a Hagyományok Házában tartott sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja, hogy az állami és civil szféra együttműködésével összehangolják, koordinálják a hazai és uniós források felhasználását a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken élő fiatalok tehetségsegítése érdekében. A program keretében meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, tehetségsegítő tanácsok. A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásában civil szervezetek is közreműködnek.

Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke kiemelte, az elmúlt években 350 ezren ajánlották fel az adójuk egyszázalékát a programra, ebből is látszik, hogy a tehetségek segítése közös nemzeti ügy, amely állami és civil összefogással valósul meg.

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

A Nemzeti Tehetség Program védnökei és ifjú tehetségei 2019-ben

Balról: Nyíri Anna Eszter ifjú ösztöndíjas, Onodi Henrietta kutató, Zsédenyi Adrienn énekesnő, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kozsán Balázs ifjú ösztöndíjas, Törös Luca Bella ifjú ösztöndíjas