Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Vizionárius kreatívok figyelem!

2013. december 15.
A Kitchen Budapest 2014-ben a Talent és a Startup programokkal támogatja a tehetséges fiatalokat és újszerű ötleteiket. Ha úgy érzed, tiéd az évtized víziója, építs magad köré csapatot, és jelentkezz a Talent Programba 2014. január 19-ig.
A Kitchen Budapest a Magyar Telekom támogatásával 2007 májusában kezdte meg működését. Alapítói, Somlai-Fischer Szabolcs, Halácsy Péter, Nemes Attila és a szervezetet támogató György Péter ekkor figyeltek fel arra, hogy a fiatalok már nem pusztán fogyasztói, hanem egyre inkább alakítói, létrehozói is az új technológiáknak. Víziójukban olyan innovációs labort fogalmaztak meg, melyben formabontó technológiai ötletek születnek, és a szakemberek ezek megvalósításában is segítséget nyújtanak inkubációval, oktatással és játékok segítségével. Az elmúlt pár évben a KIBU több mint 400 projektet vitt végig, és tőlük indult a Prezi is világhódító útjára. Nemes Attila, a Talent Program vezetője kiemelte még a Landprint, az Animata, a Nighmo és a Zapland nevű technológiai projekteket, melyekre az egész csapat nagyon büszke. 
 
A 2014-ben debütáló Talent Program a legkülönbözőbb szakmai háttérrel érkező fiatalok fejlődését és fejlesztésre kész, innovatív design termékeik, szolgáltatásaik megszületését támogatja tudással, kapcsolati és anyagi tőkével egy féléves, intenzív csapatmunkára épülő ötletfejlesztési program keretében. A Talent célkitűzése, hogy befektetésre alkalmas ötleteket fejlesszen, és a legjobbakat tovább finanszírozza saját Startup programjában, vagy egyéb alternatív finanszírozási konstrukcióval juttassa el a piaci sikerig. A program hat hónapból álló szakaszaiban öt csapat kap lehetőséget arra, hogy összemérje tudását és egymással versenyre kelve létrehozza az adott szolgáltatás vagy termék kidolgozott és megalapozott, üzletileg is igazolt koncepcióját. A résztvevők heti beszámolók és havi prezentációk formájában, lépésről lépésre jutnak el a hatodik hónap végén történő “Kitchen Budapest Talent” kiválasztásig.
 
A Talent Programba 2014. január 19-ig jelentkezhetnek magyar és/vagy angol nyelven beszélő fiatalok a világ bármely országából 3-5 fős csapatokban, 25 éves korig. A Kitchen Budapest csapata január 26-ig kiválasztja azt az öt csapatot, aki részt vehet a programban, a közös munka pedig február 3-án indul és hat hónapon át tart. A Kitchen Budapest a program teljes ideje alatt havi, fix összegű ösztöndíjjal támogatja a kiválasztott csapatok tagjait, a megvalósuló termék vagy szolgáltatás fejlesztéséhez pedig folyamatos projektfinanszírozást biztosít, sőt a Talent Program nyertese startup fejlesztési lehetőséghez jut a KIBU Startup Programjában. Meg van az ötleted, csak egy csapat és néhány szakember hiányzik hozzá? Jelentkezésre fel!