Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a 2017-es Felfedezettjeinktől: Szögi Roland

2017. október 17.

16 éves, Zenta

Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” 2017. - Fődíj

Hogyan telt az elmúlt bő féléved, az ösztöndíj elnyerése óta, milyen eredményeid születtek?

Sikeres időszakot tudhatok magam után, amelyhez sokban hozzájárult, hogy a Felfedezettjeink 2017 pályázaton fődíjat nyertem. A matematika és az angol nyelv területén történő fejlődésemhez volt szükségem segítségre, amelyet a pályázattól meg is kaptam.

A matematikai fejlődésem érdekében szükségem volt megfelelő tanszerekre, melyeket az ösztöndíjból meg tudtam vásárolni. Többek között két matematikakönyvet is beszereztem. Egyes versenyeknek, melyeken részt vettem, volt nevezési díjuk, ezeket ki tudtam fizetni a kapott pénzből. Az elmúlt iskolaévben az angol nyelvtanfolyamom árának egy részét egy másik pályázat fedezte, a további költségeket a Felfedezettjeink 2017 fődíjából fizettem ki.

Az ösztöndíj hozzájárult a kollégium és az otthonom közötti út költségeinek térítéséhez, így hétvégenként a nyugodt, otthoni környezetben még hatékonyabban tudtam dolgozni, és elegendő energiát tudtam gyűjteni a következő hét kihívásainak leküzdéséhez. Az ösztöndíjból megmaradt pénzből szeretnék még matematikakönyveket beszerezni, többek között Sklarszkij-Csencov-Jaglom:  Válogatott feladatok és tételek az elemi matematika köréből  sorozat második és harmadik kötetét. Ezek megvásárlására azért nem került még sor, mert még rengeteg megoldásra váró feladattal rendelkezem. A megmaradt pénzből fedezni szeretném az angol nyelvtanfolyamom további költségeit és a nyelvvizsgám árát, amit 2018 tavaszára tervezek.

Az ösztöndíj nagyszerű lehetőségeket biztosított ahhoz, hogy a versenyeken jól szerepeljek, ezt a beszámoló időszakában elért eredményeim igazják:

  • Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2. díj
  • Curie Matematika Emlékverseny Országos Döntő 1. hely
  • BME alfa matematika pontgyűjtő verseny 2. hely

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani azért, hogy a pályázat fődíját nekem ítélték, rengeteg lehetőséget nyitott számomra, hogy fejlődni tudjak, nagyban hozzájárult, hogy el tudjam érni a kitűzött céljaimat, és ezért nagyon hálás vagyok.