Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Felvételt hirdet a Jezsuita Roma Szakkollégium

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 14.
Kollégium és szakkollégium roma egyetemistáknak, főiskolásoknak

Még mindig elenyésző a roma fiatalok aránya a felsőoktatásban a teljes lakossághoz képest, de ma már magasabb a számuk, mint ezelőtt egy-két évtizeddel. A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózathoz tartozó roma szakkollégiumok - köztük Budapesten a Jezsuita Roma Szakkollégium  tehetségpont - elsősorban nekik nyújtanak lakhatással, tanulmányi és megélhetéssel kapcsolatos támogatást és lehetőséget. Az intézmények nyitottak hátrányos helyzetű, a felsőoktatásban tanuló fiatalok felé is, akik elkötelezettséget éreznek a szakkollégium munkája iránt.

2011-ben indult útjára budapesti intézmény, a Jezsuita Roma Szakkollégium. Az évek folyamán megújult az épület, mely minőségi lakhatást nyújt kétágyas, wifi-vel és fürdővel rendelkező szobáiban, valamint kialakult és megszilárdult tehetséggondozó, a felsőoktatási munkát támogató és az értelmiségi szerepvállalásra felkészítő rendszere. A JRSZ ösztöndíjat, szakmai képzéseket, nyelvtanulási és sportolási lehetőséget, kulturális programokat biztosít.

Az intézmény kétféle státusszal hirdet felvételt:

  • kollégista: diákotthoni elhelyezés a 48 férőhelyes, igényesen kialakított és jól felszerelt épületben, kétágyas szobákban;
  • szakkollégista: a kollégistáknak elérhető lehetőségeken felül aktív részvétel a szakkollégiumi tanulmányi programban (közösségi programokon, továbbá felnőttképzési kurzusokon és kompetenciafejlesztésben való részvétel, nyelvi képzés, teljesítményértékelésen alapuló ösztöndíjrendszer).

Érdeklődni lehet az iroda [at] jrsz.hu e-mail címen vagy a +36 (1) 704-89-50 telefonszámon.